MFF klarar skadorna

Med tanke på skadelistan borde man egentligen vara lite orolig inför matchen mot Elfsborg. Det paradoxala och ytterst glädjande är att det inte alls känns så.

Tvärtom tycker jag att MFF mitt uppe i ett hårt, tufft och tätt spelprogram redan visat att laget klarar att undvara mer än ett halvdussin spelare.

Kul också att det innebär att många av de unga som verkligen förtjänat att få en plats i truppen nu får en sådan. Dardan Rexhepi och Muamet ”Muddi” Asanovski är kanske okända namn för många, men för oss som brukar se U21 och ibland j- och u-lagen är de absolut inte det. Båda har mycket goda förutsättningar att snart ta för sig på samma vis som Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Pontus Jansson, Jasmin Sudic, Jimmy Durmaz och ett par till redan gjort i allsvenskan.

Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om 18-årige Dardan får spela i Borås. Troligen som inhoppare, men det kan faktiskt bli från start om Rolle och Pep väljer att matcha Molins på hans vanliga plats på mitten. Gische visade efter Agons tidiga skada mot TFF att det inte är något problem att flytta upp honom, men med store starke, men samtidigt tekniske, snabbe och målfarlige Dardan där framme får man en forwardsduo som mest liknar Ofere/Daniel Larsson.

Mer om Muddi och Dardan kan ni läsa här.

Nä, ska man tvunget bli orolig för något är det att MFF aldrig vunnit på den nya arenan i Borås. Dags nu.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.