Jubileumströjorna slutsålda

Har ni hunnit skaffa en jubileumströja än?

Nu är det i alla fall för sent. Alla 500 är slut. Bara 450 fanns för övrigt till försäljning. Resten gick till spelarna. Laget ska ju spela i dem i hemmapremiären mot Örebro SK tisdagen den 23 mars.

Själv sitter jag och skriver det här med en av de 500 på min överkropp. Skön är den och snygg också. Tröjan alltså, inte kroppen.

Det blev ingen extra träningsmatch. Känns ints precis som någon katastrof. MFF-ledningen valde att bara lägga in en sådan i programmet om det gick att fixa naturgräs i Malmö, de tilltänkta motståndarlagen ställde också det kravet. När det inte gick valde man att avstå.

Därför kommer man til spel på måndag mot Gais utan någon match i kroppen på 15 dagar.

Men man kommer också med känslan av att ha gjort ett bra genrep mot Bröndby på en alldeles utmärkt gräsplan i Danmark.

Nu sent på försäsongen vrider och vänder man på varje detalj, stor som liten och spekulerar om de är bra eller dåliga.

Jag har också funderat över om det verkligen inte vore bättre att ha lagt in en match till. Möjligtvis är det så, men i så fall marginellt. MFF:s premiärmotståndare Gais spelade i helgen. Det blev förlust med 0-2 mot Örgryte på konstgräs och mittfältaren Richard Spong blev knäskadad. Frågan är om det var så mycket bättre än MFF:s val att inte spela?

Och även om A-laget inte matchar på onsdagen gör U21 det. Då kan man passa på att ge dem som behöver speltid det. Motståndet FC Rosengård är dessutom i högsta grad intressant. I lördag satt jag på Malmö IP och såg FCR besegra division 1-kollegan LB07 med 5-1. Micke Roth nickade in ett mål på hörna och Glenn Holgersson sköt en stenhård frispark från 35 meter som både wobblade och vred sig på vägen in i kassen. Det är inte bara de gamla MFF-spelarna som har allsvensk erfarenhet i FC Rosengård. I truppen finns även spelare som Baskim Sopi och nyförvärvet Kelly Omeounu, som har erfarenhet från polska högstaligan och Uefa-cupen med Wisla Krakow.

Jag är betydligt mer orolig över målvaktsfrågan än över en utebliven träningsmatch. Men även här känns det hoppfullt. Att MFF inte värvat någon backup än tycker jag bara man kan tolka som att Johan Dahlin är redo att stå i premiären.

Verkar ha ett jätteflyt med konserterna för tillfället.

Missade Rammstein, och fick direkt reda på – av folk med smak – att det var en kanonupplevelse.

Valde att avstå Tindersticks i måndags. Och fick – givetvis – höra att det var en fenomenal konsert. Kul.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.