Adventsbaket: Spröda vaniljhorn

De här läckra vaniljkakorna bakades ofta i mitt föräldrahem. Fantastiskt spröda och goda!

Vaniljhorn

Dessa vaniljhorn kallas ibland också hästskor. Receptet ger ca 25-30 av dessa spröda, underbara kakor.

Garnering

strösocker och/eller kanel

Gör så här:  Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och salt smidigt. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen en stund, ca 15 minuter.

Rulla längder tjocka som pennor, 8–10 cm långa på ett mjölat bakbord och forma dem till hästskor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–12 min. Strö strösocker och ev kanel över de varma kakorna direkt när
de kommer ut ur ugnen.

Tips! Ersätt vaniljsockret med 2 tsk mald kanel eller kardemumma så får du ”kryddhorn” med härlig smak av jul…

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus