Adventsbaket: Mjuk pepparkaka på snabben

Har du svårt att få tiden att räcka till för adventsbaket? Då är den här kakan verkligen något för dig!

Mjuk pepparkaka på snabben

Det här är en enkel pepparkaka, som går snabbt att slänga ihop men som smakar alldeles ljuvligt. Gör så här:

Vispa 2 ägg med 2 dl brun farin eller socker. Smält 75 g smör och tillsätt 1 dl mjölk eller filmjölk (yoghurt går också bra – du kan t o m använda vanligt vatten).

Koka upp och häll den kokande vätskan i äggsmeten.

Blanda 3 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver (eller 1 tsk bikarbonat om du använder fil eller yoghurt), 1 tsk malen kryddnejlika, 1 tsk kanel och 1 tsk ingefära och rör ner i smeten.

Häll i smord och bröad form och grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ungefär 35-40 minuter. Kakan blir saftig och god utan att vara onödigt fet eller överdrivet söt.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus