Bjud kanderade äpplen till Halloween

Kanderade äpplen – Candy Apples

8 små, hårda äpplen
8 korta träspett
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk glukossirap eller glukos
2 tsk röd karamellfärg

Gör så här: Skölj och torka äpplena ordentligt. Olja in ett bakplåtspapper som de färdiga äpplena kan ställas på.

Blanda glukossirap, socker och vatten samt karamellfärg i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det hela kokat ihop till en ljust gyllenbrun karamell – det tar ca 10 minuter.

Ta kastrullen från värmen och rör ner karamellfärgen. Häll över karamellen i en smalt, högt kärl så går det lättare att doppa äpplena.
Stick en träpinne i grenfästet på varje äpple och doppa dem hastigt i karamellblandningen. Ställ de färdiga äpplena på det inoljade bakplåtspappret och låt svalna.
Tips: Doppa äpplena i kokos eller strössel innan du ställer dem att torka.
Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus