Picklade rönnbär

Att pickla rönnbär är jättelätt, och det blir dessutom väldigt gott. Perfekt till söndagssteken, eller till köttbullarna med potatis och gräddsås. Om man plockar bären efter den första frosten minskar syran något och de blir lite mindre beska, men det går lika bra att plocka dem och lägga dem i frysen över en natt.

Picklade rönnbär

Till ca 5 dl pickles behöver du:

5 dl rensade rönnbär
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 dl ättiksprit 12 % (eller 1/2 dl ättika 24 %)

Gör så här: Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Lägg i bären och låt dem koka med i 5 minuter. Ta upp bären med hålslev och lägg i en rengjord burk. Häll över lag så det räcker bären. Låt burken svalna i rumstemperatur innan du försluter och förvarar kallt.

Tips! Använd mindre burkar istället för en stor. Inläggningen håller bättre om du inte ständigt ,måste öppna och försluta burken. Hellre små burkar, vars innehåll går åt snabbare.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus