Minestronesoppa som smakar mer

Minns du som jag minestronesoppan från plugget? I vår skola var den smaklös och intetsägande och gav allt annat än mersmak. Så är icke fallet med denna, det kan jag garantera – den är mycket god!

Minestronesoppa

Lättlagat men gott, precis som det ska vara. En härlig soppa nu när sensommaren snart övergår i höst! Den som inte vill ha vin i soppan kan helt enkelt utesluta rödvinet och öka på mängden vatten istället. Receptet blir lagom till 4 portioner.

250 g nötfärs
2-3 dl kort pasta, t ex makaroner
1 strimlad purjolök
1 squash i små kuber
2 morötter i tunna slantar
1 burk passerade tomater
8 dl vatten
2 dl rödvin
2 buljongtärningar (kött- eller grönsaksbuljong)
4 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 knippa färsk salvia
4 krossade vitlöksklyftor
1 knivsudd strösocker

salt, peppar

Gör så här: Hetta upp oljan i en stor kastrull eller soppgryta och bryn färs och purjolök tillsammans med vitlöken. Strö över sockret och rör om. (Sockret lyfter smakerna). Tillsätt resten av grönsakerna och fräs en stund till. Häll sedan på vatten och vin och smula i buljongtärningarna. Låt puttra en stund på svag värme och häll sedan i pastan. Koka under lock tills pastan är klar (följ anvisningarna på paketet). Smaka av med salt och peppar och servera med ett gott bröd, och ställ gärna fram en skål riven parmesan också.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus