Mat med retrokänsla: Biff-i-sås

Ibland längtar jag tillbaka till 1970-talet och de klassiska paradrätterna från den tiden. Riskrans med räkor… Böcklinglåda. Och så ”biff-i-sås”, den underbara lövbiffen som serverades i en senapsdoftande gräddsås med luftigt ris och fräscha grönsaker till.

Ibland återupplivar jag de där gamla fina rätterna. Här är min version av Biff-i-sås. Receptet är lagom för 4:

8 skivor lövbiff
2 dl vispgrädde
2-3 msk osötad senap
1 tsk salt
svart- eller vitpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär lövbiffen i tunna strimlor och lägg i en smord, ugnssäker form. Blanda grädden med senap, salt och peppar och häll blandningen över lövbiffen. Låt stå i ugnen i ca 25-30 minuter och servera med kokt ris och sallad.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus