Plommomchutney passar till allt!

Jag älskar chutney i alla former och till nästan allt. Tidigare har jag lagt upp ett recept på äppelchutney på bloggen – nu kommer ett med plommon.

Plommonchutney

Kryddig, smakrik och god – passar till både curryrätter och söndagsstek! Väljer du gula plommon blir chutneyn ljus och påminner om mango chutney – om du använder röda eller blå blir den förstås mörkare. Smaken blir dock lika bra!

1 kg plommon
1/2 koncentrerad svartvinbärssaft
1 msk vinäger av valfri sort
1 dl råsocker
2 kanelstänger
5 hela kryddnejlikor
1 tsk chilipulver eller 1/2 finhackad röd chilifrukt
1/2 tsk salt

Gör så här: Skölj och kärna ur plommonen. Blanda plommonen med alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Koka på medelvärme utan lock i ca 20 minuter, rör om då och då. När plommonen är mjuka är chutneyn klar. Häll upp på rena burkar och förslut väl. Förvara kallt.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus