Studentfesten: Gröna grillspett

Grillspett går alltid hem och vill man verkligen köra budget så väljer man gröna spett. De är minst lika goda som traditionella, med korv och kött, och kan tillagas i ugn såväl som på grill. Trä bara upp lagom stora bitar av olika grönsaker och rotfrukter på blötlagda spett av trä, pensla dem med en god grillsås (recept hittar du här nedan) eller bara med lite olja, salt och peppar, och du har ett riktigt läckert inslag på festbuffén.

Här är några förslag på grönisar som passar att grilla. Välj efter tycke och smak och plånbok!

champinjoner, paprikabitar, lökklyftor, squashbitar, champinjoner, körsbärstomater, ananas, bitar av förkokta majskolvar, aubergine, stora tomater i klyftor, förkokta morötter, förkokta bitar av sötpotatis… 

Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränserna.

Enkel och god grillsås

Blanda en del senap och 2 delar ketchup, och rör ner en matsked olja, lite soja och 1-2 matskedar honung eller farin. Smaka av med salt och peppar och pensla spetten. 

Bitte Assarmo
Ålder: 54 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus