Studentfesten: Festlig pastasallad för den tunna plånboken

Sallad kan man inte får för mycket av på buffébordet. Den här kostar inte mycket att göra, men är matig och god och går hem hos de flesta.

Pastasallad

Receptet blir lagom för 10 personer. Du behöver:

ca 1 liter pasta

200 g ostkuber (feta, vanlig hårdost, salladsost, veganost – vilket du föredrar!)  
4 paprikor i strimlor (valfri färg – välj den billigaste eller blanda olika färger)
1 rödlök i tunna ringar
1 tärnad gurka 

Dressing

1 1 /2 dl smakneutral olja, t ex raps eller solros
msk vinäger 
tsk salt
krm svartpeppar
(ev 2 tsk torkade örtkryddor)

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, häll av och spola med kallt vatten. Häll den i en stor skål och låt kallna.

Blanda ner grönsakerna i pastan och rör om.

Vispa ihop dressingen och häll den över pastan. Förvara svalt. 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus