Festlig varm sardinsmörgås smakar jättegott till kvällsteet!

Även om januari nu är en fattig månad, så vill man ändå gärna kunna unna sig något gott på lördagskvällen. Då passar de här varma mackorna alldeles ypperligt.

Varm sardinsmörgås

Så här enkelt slängde min mormor ihop en varm smörgås när det var dags att dricka kvällste. Och den är verkligen jättegod! Till 8 smörgåsar behöver du:

8 skivor av formfranska eller annat ljust bröd
smör att breda med
2 burkar sardin i tomatsås
en knippa gräslök
1 citron.

Gör så här: Bred smör på brödet. Fördela innehållet i sardinburkarna på smörgåsarna och klipp över generöst med gräslök. Sätt in hela härligheten i ugnen på ca 200 graders värme och låt smörgåsarna bli varma och få lite färg – tar kanske 5-6 minuter. Servera med citronklyftor till en kopp rykande hett te!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus