Laga grekiskt: Kyckling med okra

Grekiskt är mer än moussaka. Man hittar bland annat många fina kycklingrätter i det grekiska köket. Prova den här!

Kyckling med okra

Okra är en malvaväxt som smakar gott både rå och tillagad. Tillagad ger den en härlig såsighet åt maten och den förgyller verkligen denna goda kycklingrätt. Receptet ger 4 portioner.

4 kycklinglår med ben
4 tomater
6 vitlöksklyftor
800 g okra
1/2 dl tomatpuré
1 kanelstång
salt och svartpeppar
olivolja

Gör så här: Värm lite olja i en gryta och bryn kycklinglåren så att de får en fin färg. Skala och skiva vitlöken grovt och hacka tomaterna. Blanda ner tomaterna och vitlöken tillsammans med tomatpuré, salt och peppar samt kanelstången och låt puttra på låg värme i cirka 30 minuter.

Tillsätt okran och låt puttra tills okran har blivit mjuk – tar ca 5-6 minuter. OBS! Rör inte om när du tillsatt okran, för den blir lätt mosig. Servera som den är, med ett gott bröd, eller med ris eller potatisklyftor.