Lättlagad sommarmat med max tre ingredienser: Rostat bröd med ricotta och tomat

En ljummen sommarkväll och du vill sitta på balkongen, eller i trädgården, och bara njuta. Men något måste du ju äta också…

Rostat bröd med ricotta och tomat

Delikat kvällsmacka eller lunch, som dessutom är helt vegansk och passar alla. Har du sallad hemma så servera det till! Till fyra personer behöver du:

1 kilo körsbärstomater, gärna i olika färg
1 msk olivolja
salt, peppar
8 skivor formfranska eller annat lämpligt toast-bröd
1 burk Ricotta

Gör så här: Värm ugnen till 150°. Lägg ut tomaterna på en smord ugnsplåt, ringa lite olja över och strö över peppar och salt. Rosta i ugnen i 30-40 minuter och låt sedan svalna något.

Rosta brödet. Bred på Ricotta och häll över tomater. Servera!

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus