Enkel sockerkaka till sommarfikat

Även om det är varmt så här års – och i år är det ju varmare än vanligt – så kan det vara gott att någon gång servera nybakat till kaffet. Den här goda sockerkakan brukade min vän Eero servera.

2 ägg
2 dl strösocker
50 g smält smör
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

(ev 1 msk vaniljsocker)

1 liten burk krossad ananas

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Smält fettet och tillsätt vatten. Låt blandningen koka upp och häll den i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll sist i avrunnen krossad ananas. Häll i smord och bröad form (ca 1½ l) och grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter. Härligt till eftermiddagskaffet!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus