… och en klassisk smulpaj

Nu har vi kört rabarber hela veckan här på Matbloggen, så varför inte fortsätta med det?

Smulpaj med rabarber

Klassisk smulpaj behöver ingen närmare presentation. Försvinnande god – och lätt att variera med andra bär eller frukter efter tycke och smak!

6-8 rabarberstjälkar, skurna i bitar
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel)
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljpulver)
100 g smör

Gör så här: Blanda rabarber med potatismjöl och socker i en liten pajform eller annan ugnsfast form. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och smör till en smulig deg. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter. Avnjut med lite lättvispad grädde, halvsmält vaniljglass eller vaniljsås.

Vaniljglass är gott till smulpaj – särskilt om den är lite halvsmält…
Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus