Den lata rabarberpajen

Vi fortsätter på rabarbertemat – idag en läcker rabarberpaj med vit choklad som passar förträffligt till sommarens fikastunder.

Den lata rabarberpajen

Jag kallar den lat eftersom den är så himla lätt att baka – men den smakar som om du haft besvär med den hela dagen…

Skär 400 g rabarber i småbitar och lägg i en pajform. Blanda ner 1 msk potatismjöl (så att den inte saftar sig för mycket).

Fördela 1 dl socker, 1 dl vetemjöl och 1 dl mannagryn över rabarbern. Det är viktigt att strö över i just denna ordning. Riv över 50 g vit choklad. Täck allt med 75 g smör hyvlat med osthyvel (OBS – smöret måste vara kylskåpskallt!). Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Servera ljummen med vaniljsås, halvsmält vaniljglass eller vispad grädde.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus