Allt det goda på påskbordet – först ut Ceviche

Nu är vi inne i Stilla veckan. Det betyder att påsken står för dörren, med fest och glädje och en massa god mat. Och även om det är trevligt att bevara de gamla mattraditionerna (hos oss blir det t ex inte påsk om inte mormor Elins stuvade ägg står på buffébordet!) så är det också trevligt med lite nya maträtter. Numera brukar vi ofta servera en härlig ceviche till påskmiddagen.

Charlies ceviche med sill och räkor

Den här varianten av den latinamerikanska fiskrätten ceviche är mycket lättlagad och otroligt god och passar perfekt som lätt och läcker sillrätt på påskbordet! Det här behövs:

1 burk inläggningssill
1 burk räkor i lag (ca 170 g)
2 citroner
½-1 röd lök
1 knippa persilja

Gör så här: Skölj sillfileerna noga och skär eller klipp dem i mindre bitar. Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av i en sil. Lägg sill och räkor i en skål och tillsätt saften från citronerna. Tillsätt den tunnskivade löken. Klipp över rikligt med persilja och blanda försiktigt. 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus