Husman i skördetider: Äppelfläsk

Äppelfläsk är en underbar husmansklassiker, som passar extra bra att laga just nu i höstrusket.

Äppelfläsk

2 gula lökar
2 stora äpplen
1 msk smör
400 g rimmat, skivat sidfläsk
4 kryddnejlikor
4 kryddpepparkorn
salt och peppar

pork-1122171_1280Gör så här: Skala löken och skär den i tunna skivor eller klyftor. Kärna ur äpplen och klyfta dem.

Stek fläsket knaprigt i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Stöt kryddnejlikor och kryddpeppar i en mortel. Stel lök och äpple i stekpannan och krydda med kryddpeppar, nejlika, salt och peppar. Lägg på fläsket och låt allt bli varm och servera med mörkt rågbröd av skånsk typ.

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus