Sensommarpasta med svamp och fläsk

Den här goda pastarätten passar perfekt i sensommartid. Receptet fick jag ursprungligen av en väninna som är vegetarian och fenomenal på att variera det gröna köket. Själv har jag lagt till rimmat sidfläsk som jag fräser med balsamvinäger för en härlig sötsyrlig smak. Men det går utmärkt att utesluta fläsket om man föredrar en veggopasta!

Sensommarpasta

4 portioner kokt pasta av valfri sort
300 g svamp, t ex kantareller, champinjoner eller blandsvamp
3 finhackade vitlöksklyftor
40 g rucolasallad eller babyspenat
250 g cocktailtomater, halverade
200 g rimmat sidfläsk
1 dl balsamvinäger
olivolja

salt och peppar

Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj med kallt vatten och häll tillbaka i en stor gryta. Skiva champinjonerna, eller skär dem i kvartar, och fräs dessa i lite olivolja tillsammans med vitlöken. Tillsätt svampen i pastan.

Fräs fläsket i torr stekpanna tills det får lite färg. Häll då på balsamvinägern och låt denna koka in. Häll fläsket i pastagrytan.

Tillsätt sist rucola (eller spenat) och tomater i pastan och blanda alltsammans. Smala av med salt och peppar och värm. Klart!

Bitte Assarmo
Ålder: 54 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus