Engelsk korvpudding – snabbt och gott!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Många har uppfattningen att engelsk mat är trist och tråkig. Ingenting kunde vara mer fel! Engelsmännen (och för den delen irländare och skottar) bjuder på härlig husmanskost i sin matkultur – och inte blir det sämre av att den ofta är billig och lättlagad!

I en gammal kokbok har jag hittat ett recept på en lättlagad och fantastiskt god korvpudding. Tar inte mer än trekvart att göra (inklusive gräddningstid) och smakar jättebra! Prova själv:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda 1½ dl vetemjöl med ½ tsk bakpulveroch ½ tsk salt. Häll i 2 uppvispade ägg blandat med 2½ dl mjölk. Låt smeten stå och svälla en liten stund.

Nagga 10-12 prinskorvar med en gaffel och bryn dem ordentligt i lite matfett. Lägg dem i en smord ugnsform. Skala och tunnskiva en gul lök, fräs den mjuk och blanda den med prinskorvarna.

Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills puddingen fått fin färg.

Servera med klyftade tomater och en klick senap. Passar perfekt som lunchrätt eller en god kvällsvickning. Enkelt och jättegott!

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus