Somrigt med sallad

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sallader hör sommaren till, tycker jag. Perfekt som ensamrätt till lunch, som tillbehör till grillfesten eller som en del av sommarbuffén.

Den här veckan får du recept på några av mina favoriter.

Nudelsallad med asiatisk touch

Den här salladen är lättgjord och mycket god. Serveras gärna med isvatten och frasvärmd baguette! För 4 portioner behövs:

1 paket glasnudlar
½-1 finhackad röd chili
400 g med skal (eller 250 g skalade)
2 salladslökar
2 dl salladskål 

1 grapefrukt

finhackad koriander

Thai-dressing:

½ dl sesamolja
3 msk fisksås
1 pressad lime + rivet skal
2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här: Koka nudlarna enligt anvisning och skölj av dem i kallt vatten. Blanda chili, räkor, salladslök, grapefrukt och koriander med nudlarna. Rör ihop dressingen och häll över salladen. Blanda väl.

Bitte Assarmo
Ålder: 54 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus