Laga en härlig fisk i ugnen

Igår blev det fisk till middag. Jag äter egentligen fisk alldeles för sällan, varför vet jag inte – men det ska det bli ändring på! Fiskrätten är en väninnas recept – en alldeles underbar fisk i ugn som serveras till ris, matvete eller potatis – eller bara som den är. Själv gratinerar jag den gärna med ett gott potatismos runt kanten men det är som sagt en smakfråga.

Ugnsfisk med svamp

800 g valfri vit fisk, t ex torsk eller spätta
2 burkar champinjoncrème
5 dl crème fraiche
400 g champinjoner eller blandsvamp

Gör så här: Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Blanda champinjoncrèmen med crème fraîche och bred detta över fisken. Klicka potatismos runt kanterna, eller grädda som den är. In i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter på 200 grader.

Medan fisken tillagas skivar du och steker svampen i generöst med smör. När fisken är klar häller du svampen över och serverar. Snabbt och läckert! DSC_5440

 

Bitte Assarmo
Ålder: 56 år
Bor: Stockholm
Bloggar om: Mat och bakning med skånsk husmanskost i fokus