Ännu ett offer

Vackre, vänlige, kolsvarte Kahli sågs senast onsdag 24 oktober på kvällen. Då var han som vanligt och stod på bakbenen och buffade med hjässan mot allt som fanns ovanför. Händer, matskålar … Den följande fredag-lördag syntes han inte till, inte heller när jag återkom till vårt lantställe på tisdagen. Samma eftermiddag såg jag något som liknade en jordhög vid grannens häck. En jordhög där ?!?!!! Hur ???
Nej, det var Kahli. Förmodligen påkörd. Trafikdödad på en väg med max fem bilar i låg hastighet i vardera riktningen per dag. Inga synliga skador.

Min vackre Kahli som älskade att skrubba

ryggen i fågelbadet.

 

 

Stel, genomblöt, kall och ensam dog han nära hemmet – nära räddningen.

 

Vad är REDE?

Jag fick en e-post från jeanette.polsater@djurskyddet.se igår.

”Vad är REDE?
REDE – Respekt Empati Djur Etik är ett djurinriktat värdegrundsmaterial som hjälper barn att utveckla sin empati. Materialet riktar sig lärare och pedagoger och det finns i två ålderskategorier; förskolan 1- 6 år (Mini-REDE) och skolan årskurs F-5 (REDE). Det är anpassat efter läroplanen och har sin grund i forskning kring empatisk utveckling och relationen mellan människa och djur.  REDE-materialet är ett långsiktigt djurskyddsarbete som har används flitigt av lärare och pedagoger runt om i Sverige sedan 2007.”
Läs mer på https://rede.se/

De kommer att finnas på läromedelsmässan 18 – 19 oktober 2018
Tid: 09:00 – 16:30
Plats: Malmömässan

”Sätt på kaffet! Vi tar med oss fikabröd och kommer ut till din arbetsplats! Där drar vi en 20-minuters presentation om REDE för dig och kollegorna – helt kostnadsfritt
Målet är att så många pedagoger som möjligt ska få höra talas om REDE och bli inspirerade att börja arbeta med materialet. Besöket tar 20 minuter – vi samlas förslagsvis i ert fikarum där vi under avslappnade former berättar om materialet. Vi behöver ingen projektor eller annan utrustning.
Fika med REDE är en tidsbegränsad kampanj för förskolor och skolor inom Sverige.  Gör en intresseanmälan för din arbetsplats innan 30 november! Tipsa gärna närliggande förskolor och skolor om ni har möjlighet – då vi prioriterar städer där vi kan göra flera besök.”
Anmälan och mer information finns på https://rede.se/kurser/kampanj-fika-med-rede/

Tiden går och värmen består

Alla mina katter tappar to i värmen, men allra värst är Rosa. Hon har släppt ifrån sig i stort sett all underull och har bara täckhåren kvar. Det ser mycket märkligt ut. Tidigare var hon som en boll med all päls stående på ända. Inte nu längre. Täckhåren ligger slätt mot kroppen. Jag ska fixa foto på lördag.
Husdjurshjälpen skrev i sin blogg att man kunde hjälpa bönderna med oskördad betesmark. Jo, sån har jag och jag skulle gärna hjälpa till, men det myckna regnandet i höstas/vintras gjorde att mossan tog över, så nu finns det nästan inget gräs bara snustorr mossa. Inte vill väl kossor ha sånt?
Vi har firat Midsommar och fotbollsmål och i Kina har man firat hundköttsfestival. Det är en väninna som mycket upprörd har tipsat om det. Jag ber att få återkomma för jag har inte hunnit läsa artiklarna hon hänvisat till.

Hoppas ni får en skön midsommar!

En stor del av förra årets midsommarafton tillbringade det här gänget med att mycket noggrant lukta sig igenom en liten plätt av gräsmattan. Vad som var så intressant förstod inte vi människor. Trots både läsglasögon och förstoringsglas kunde vi inte upptäcka ens en liten myra.
 Kolla in svansarna!

Ett pris i katternas tecken

Författaren Mari Bister kommer att få Tomelillas kulturpris för boken Katthemsäventyret! Bara att gratulera! Prisutdelning kommer att ske 6 juni.

 

Åh, vilken flödande vårsol!

Har varit på lantstället några dagar och kunde faktiskt låta ytterdörren stå öppen trots flera minusgrader. Solen värmer!

Stor glädje! Alla ville lapa lite sol och putsa pälsarna.

Fast av vårluft kan man bli hungrig. ”Det ska va mat i skålarna!”

Kattens Dag lördag 2/12 …

… kan också vara dagen för ett viktigt julklappsinköp till barn/barnbarn … egna eller andras …

Fick just meddelande från författaren till Katthemsäventyret, Mari Bister, att boken finns tillgänglig på Kattens Dag 2 /12. Finns på http://www.idusforlag.se/barnbocker/6-9/katthemsaventyret

Hon signerar den på Stockholms Katthem i Nacka söndag 3/12 kl 13-16 och första signeringen i Skåne blir på Onslunda borstbutik och café söndag 10/12 kl 13-16. Ansiktsmålning ingår i priset.

 

Ny bok: Katthemsäventyret

Har du kanske tänkt köpa julklappar tidigt i år – också?

Mari Bisters nya bok Katthemsäventyret kommer i slutet av november och kan beställas på www.idusforlag.se/katthemsaventyret  Hon har även gett ut andra barnböcker.

Och ni lärare, ni glömmer väl inte att använda Djurskyddets REDE (respekt, empati, djur, etik) i undervisningen nästa läsår? Läs mer på www.rede.se

 

Tack MFF …

… för att ni genom lappar på alla entrédörrar förvarnar alla som bor i närheten av Swedbank Stadion i Malmö! Förvarnar speciellt hundar och hundägare för det fyrverkeri modell större som ska brännas av på söndag 5/5 vid 17 tiden!

×