Är fluor giftigt? Byt till fluorfri tandkräm.

weleda_tandkramer

Det snackas mycket om fluor och ifall det är det bra eller inte. Många forskare hävdar att det är cancerframkallande, giftigt och rent ut sagt farligt att använda på lång sikt. Sen finns det många tandläkare (inklusive min) som höjer fluoret till skyarna. Men det som oroar mig är varningstexten på baksidan av tandkrämen, har ni sett den?1300001_150_1

Så jag bestämde mig att byta tandkräm till en fluorfri sådan.

Efter att ha använt fluor i 25 år kan jag inte säga att det kändes oroligt att dumpa fluoret men jag gjorde det och alla tänderna sitter kvar. Än så länge.

Jag borstar med Urtekrams tandkräm som går att köpa på Ica för 39kr. Weleda ska ha bra fluorfria tandkrämer som man kan köpa för 79kr på hälsokosten. Min favorit är däremot Korres tandkräm som går att köpa online.

 

Här är lite tankeställande info:

Professor Olov Lindahl avslöjade i sin sista bok ”Recept på hälsa” många av våra medicinska bedrägerier inklusive fluoret. Han skrev bl.a:

”Tron på fluorets välsignelsebringande egenskaper är enligt min mening en av de större medicinska förvillelserna i vår tid.”

54

Den danske tandläkaren Henrik Lichtenbergs forskning visar att fluor stör bildandet av kollagen och leder till förstörelse av vävnaderna i senor, skelett, muskler, hud, lungor, brosk, njurar och luftrör.

Han förklarar vidare att fluor förvirrar vårt immunsystem och får det att angripa kroppens egen vävnad vilket ökar risken för tumörväxt hos de med anlag för cancer och att fluor även hämmar bildandet av antikroppar i blodet och bildar fria radikaler samt hämmar det normala syreförbruket i kroppen.