Hållbar lösning för torra händer!

aloe-propolis-creme-1Vi har skrivit rätt mycket om hållbarhet och skönhet på senaste. Jag tycker att det känns bäst att använda produkter som varken skadat djur eller miljö och ett av mina favoritmärken är Forever som tillverkar ekologiska Aloe vera produkter.

Ni kanske minns att jag tipsade om deras fluorfria tandkräm i ett äldre inlägg?

Den här gången ska det handla om torr hud. Jag får så torra händer på vintern att min största love affair är den med min handkräm. Men det är så svårt att hitta en handkräm som inte torkar ut ännu mer (för att göra huden beroende av den). Jag brukar smörja in händerna med cocos fett på kvällen men på dagen så har jag alltid med mig Forevers handkräm som är gjord på en blandning av Aloe vera och propolis.

Den är som en 2 in 1. Aloe Veran återfuktar huden och propolisen ger krämen en antiseptisk verkan. Den är väldigt fet men tränger ändå in i huden snabbt så man inte kladdar. Dessutom är den väldigt dryg och därför värd pengarna.

En cool grej är att man även kan använda den som gele/wax i frisyren, min man brukar göra det.

Men som sagt så kan Forevers produkter endast köpas genom distributörer. Jag beställer alltid mina från min väninna Verona som även ni kan nå på verona@arkliden.se eller beställa via hennes hemsida.

 

Fairtrade i Ystad!

3110635_612_344Det innebär att Ystads kommun ser över och ökar sin etiska upphandling. 2016 ska alla bananer, allt kaffe och te som kommunen köper in, till exempel till skolor och äldreboenden, vara rättvisemärkta.

– Det betyder att vi hjälper till att skapa en bättre situation i världen för dem som producerar ute i utvecklingsländerna, det är främst en social märkning, men också en miljömärkning, säger hon.
En del människor klädda i rättvisemärkta gula banankostymer kommer att synas på stan i Ystad i samband med diplomeringen i eftermiddag. Och år 2016 ska just alla bananer och allt kaffe och te som kommunen köper in, till exempel till skolor och äldreboenden, vara rättvisemärkta.

Det kan bli lite dyrare – men kommunen stöttar då arbetsvillkor och miljö för de människor som producerar varorna.

Men Ystad kan inte slå sig till ro med bananer och kaffe om man vill behålla diplomet framöver, man måste hela tiden höja insatsen och få med näringslivet också, och även köpa in fler sorters rättvisemärkta varor:

– Efterhand hoppas vi ju på att lägga till till exempel choklad, fotbollar, profilmaterial och kanske i den mån vi har arbetskläder, säger Kristina Strömbäck-Kardoud.

Ystad blir sjunde Fairtrade city i Skåne – och den 61:e i landet.

(Övriga Fairtrade city-kommuner i Skåne är: Malmö, Lund, Lomma, Landskrona, Ängelholm och Helsingborg.)

 

Källa: P4 Mlamöhus