Så här återanvänder du babykläderna till sommaren

IMG_8557

Innan Julian föddes gick jag bananas med att köpa kläder till honom. Jag var på loppis varje vecka och fyndade gulliga små body’s och mysiga pjamasar. Så klart gjorde jag rookie-misstake nr 1: jag köpte nästan allt i storlek 50-56 och så klart föddes Julian (nästan) i storlek 62. ”Första barnet?” frågade många. ”Yes” svarade jag. ”Det märks” sa dom tillbaka med ett leende av både ironi och medlidande på samma gång. Men nu har jag hittat ett bra sätt att komma undan faktum att bäbisar växer så det knakar (tack o lov!) och nu tar det mycket längre tid tills något av Julians plagg måste få ett nytt hem.

Reduce, reuse, recycle – detta är hållbarhetsfilosofins mantra. Reuse är inte alltid enkelt (inte reduce heller för den delen) men dessa två enkla knep hjälpte oss.

1. Sy om body’s till tröjor

Problemet med att en body snabbt kan bli för liten är för att bäbisen växer snabbare på längden. Då blir det obekvämt för barnet om man ska envisas med att knäppa bodyn under rumpan men klipper man av den nedersta delen och gör om till en tröja så passar den helt plötsligt perfekt (och blir t.o.m i vissa fall aningen för stor). Känns den fortfarande kort i armarna så klipper man dom också och gör en liten T-shirt. Detta är också ett bra sätt att göra om vinterkläder till sommarkläder!

2. Kapa byxorna

Samma problem med brallorna. Bebisen växer på längden och så blir alla byxor för korta. Passa då på att klippa och göra om dom till shorts. Perfekt nu till sommaren!