Hållbarhet – inte bara en trend.

Hej!

Välkomna till min nya blogg om hållbarhet i vardagen. Hållbarhet är ett ord som hörs hela tiden. Ibland känns det som att det inte riktigt finns en definition vad det egentligen är utan det finns allt från hållbar läsning till hållbar grillning. Men vad det egentligen är ska vi ta reda på här!

315500_233875943420360_263558194_n
Vad betyder egentligen att leva hållbart?

Jag är en journalist och har precis flyttat hem till Sverige efter 8 långa år där jag bodde ibland annat Brasilien, Australien, Fiji, Vietnam och Grekland. Den största utmaningen när jag kom hem blev att hänga med i allt tyckande. I Sverige har man alltid starka åsikter om saker och ting vilket jag beundrar landet för. Men när allt detta tyckande hela tiden ändras likt trenderna från vår till sommar, ja då blir det lite knepigt.

Ett sådant exempel är min första visit på ICA.

Jag gick till affären för att snabbt köpa müsli till frukosten. Däremot blev det inget snabbt i det alls. Jag letade mig fram till flingo-hyllan i det stora varuhuset och när jag till sist kom fram blev jag helt stum. Två stora väggar fulla av olika müslipaket! Och det är här allt tyckande kommer in i bilden. När jag lämnade Sverige 8 år sedan då åt man fortfarande åt ”Start” (ni vet det där krispiga müslit som ingen ens skulle ta på idag för det har så mycket socker i sig). Fullkornsgrejer var något som man precis börjat leta efter bland hyllorna men Start hade inte ännu blivit en no-no. Jag tittade på alla paketen och försökte bestämma vilket jag skulle köpa men vad är det man äter nu för tiden? Är det Dinkel, eller är det redan passé? Ska det ha nötter eller Goji bär? Och i så fall ska bären vara med eller utan skal?

575573_235497509924870_773866858_n
Kika på www.helpmeprotectantarctica.com om min resa till Antarktis

Vad jag menar är att det inte är lätt att hålla koll på allt när vi lever i en värld som förändras varje minut. Men att leva hållbart har varit en grej ett tag nu och det gläder mig att se att det inte bara var en passerande trend utan något som ser ut att ha satt rejäla rötter.

Häng med mig genom bloggen för att ta reda på vad hållbarhet egentligen är och hur vi kan integrera den i vår vardag. Många av er är redan bekanta läsare från min förra blogg om min resa till Antarktis men ni som precis anslutit är lika mycket välkomna.

/Bella