Upp o hoppa lilla loppa!

Innan repet.

Dag 10 Upp o hoppa lilla loppa!

Idag gäller det att charma juryn som har 50% av rösterna!
Vi samlades som vanligt i lobbyn. Alla var nu samlade, vi fyllde bussen som skulle köra oss till Altice Arena, den halva krabb-kroppen som skulle vara platsen där vi blir dömda av den hårda internationella juryn.
Vad har vi för chanser?
Ja… vet ej. Svårt att se sig själv utifrån när man är så djupt insatt.
Kön till smink och hår var lite för lång när make up.artisterna istället för 75 personer att sminka och fixa som i första semifinalen nu hade drygt 90 personer med lika många som jobbade.

Makeup-artisten Lola, hårstylisten Elsa och Mahan.

Till repetitionen fixade jag mig själv men direkt efter det var det alldeles tomt av köande stressade artister och dansare så jag passade på att ta tillfället i akt och välja den mest hungriga make up-artisten och hårstylisten!
När jag två timmar senare var färdig med min warrior hårstyling kändes det som om ingenting längre kunde stoppa oss! I alla fall jag var redo att gå i krig!

Första repetitionen gick hyfsat bra med blandade känslor. Någon hade superbra medhörning, en annan hörde ingenting.

Sex timmar senare var vi nu redo att imponera på juryn.
Hjärt at rusade som vanligt, Lukas verkade väldigt lugn och harmonisk, Gromee energisk, Rabb hoppade som vanligt med ett stort smil, Sara och Katja även de super glada precis som mig.

Alla steg tills man äntligen är på scenen:
Gå ner för trapporna, sätta på sig in-ears, kolla ljudet i öronen, kolla ljudet i micken, stå på våra platser innan vi kommer ut till arenan, gå in i arenan nedanför scenen, gå upp för rampen när Georgia slutat sjunga, inta position, se över publikhavet, ROCKA!!

I green room.

Medan vi sjöng gick det rysningar genom kroppen när publiken sjöng med. Det fanns en härlig energi i arenan där vi alla var united.
Vi gick av scenen halvt svettiga och alla var super nöjda! Skyndade oss till Green room, där vakten försökte få oss att skynda oss ännu snabbare.
Jag älskar greenroom!
Thomas G:son satt framåtlutad helt fokuserad, utan att fatta varför störde jag hans moment genom att klappa på hans rygg och visa tummen upp, senare förstod jag att hans låt, Maltas bidrag spelade!!
Karin Gunnarson och hennes svenska gäng satt precis bakom oss och hon kom fram och hejade på oss och tyckte att vi gjorde ett bra jobb 🙂

Nu kunde vi relaxa i den halvmåneformade vita skinnsoffan och hålla upp polska flaggan när vi kände för det. När Benjamin Ingrosso intog scenen var han kung! Han riktigt regerade och publiken höll med!
Vi tre svenskar i soffan hoppade av glädje när han hade gjort klart sitt nummer.
När det är dan innan doppardan brukar tv gärna vilja testa och göra en genomgång av de finalister som kommer att gå vidare. Och Polen var en av ”vinnarna” till lördagens final.

I Green room

Direkt efter packade jag ihop och tillsammans med min kollega Greig Watts åkte vi till Hard Rock Café i Lissabon centrum där jag var en av kvällens gäster på Wiwibloggs wiwijam. När jag väntade på att gå upp reagerade de fans som stod omkring mig med att sjunga Aleo, vissa ville ha en selfie och några berättade att de hade hellre sett mig som vinnare 2014 och hade gärna velat att jag kom tillbaka till Eurovison. Jag fick lova dem det, hehe. Jag personligen tycker att Sanne Nielsen gjorde ett superbra jobb med den grymma låt ”Undo” som få kunnat göra.

Jag sjöng Aleo och nästan alla i publiken sjöng med! Sedan sjöng vi en snutt av LIGHT ME UP och sedan avslutade jag med Bia Beraghsim.
Jag minglade i 15 min och sedan var det dax för taxin att köra hem mig.
Det tog 20 min att tvätta av sminket och ta ut hårnålar från huvudet.

Hoppas Europa och Sverige Röstar på låt nr 11 Imorn!!!

Godnatt!

Till vänster: Georgien. Till höger: Polen och Sverige förenade.
Mahan Moin
Mahan Moin tävlade i Melodifestivalen på Malmö Arena 2014, skrev damkronornas kampsång 2015 och skrev och framförde invigningssången till MAX IV i Lund 2016.

I år har hon varit med om att skriva Polens bidrag i Eurovision Song Contest.

Nu befinner hon sig i Lissabon och tidningens läsare får följa hennes upplevelser i den här dagboken.

Kategorier

×