Blå mattan, gudar och gudinnor

Alvaro Estrella och Mahan Moin

Dag 7 – Blå mattan, gudar och gudinnor

Frukosten var liten, precis som de andra dagarnas måltider. Jag ska gå på den blåa mattan idag och vägrar låta en utstående mage ta all uppmärksamhet under tusen meter.
Två stekta ägg och två melonsorter senare var det dax för mig att åka till den berömda modedesignern Fatima Lopes.
Hon hade en sömmerska i sin studio som hade suttit hela förmiddagen och sytt en underklänning med fastsydd bh. Tur det, annars hade klänningen varit genomskinlig…. det hade inte riktigt passat på den blåa mattan.
Jag satte på mig klänningen, och det vr lite fler justeringar kvar, så medan sömmerskan fortsatte arbeta satt jag och Fatima i hennes stora studio som låg en våning ner och kollade på hennes modeshower. Hon har varit designer i 15 år och varit i Paris, Hongkong med mera i många år. Hon är även känd för att ha burit en bikini i diamanter på catwalken.

 

Fatima Lopes – modedesigner

Fatima Lopes skjutsade mig till hotellet med sin lilla svarta Mercedes och tre timmar senare var jag nöjd och först på plats nere i lobbyn.
Alla tjejer i crewet hade på sig byxor och kavaj eller en jacka, men jag som alltid ska vara värst hade en halvt genomskinlig aftonklänning gjord för blåa mattan!
Vi kom fram i en stor komfortabel buss med poliseskort som vanligt och kom in i en stor sal där servitörer gick runt med små tilltugg.
Drink fick man gratis i baren, man fick betala i tid genom att köa.

 

Mohan och israeliska Netta.

Den artist som man inte kunde missa var Israels Netta som förmodligen hade kollat in mina shower och musikvideos eftersom hon bar en härligt fluffig bröllopsklänning, coola gympaskor och höga strumpor. Ok det där med gympaskor och brudklänning är mer min kompis Mikaelas stil. Men bröllopsklänningar är jag galen i, jag har nio i förrådet! Skämt åsido, hon var ascool!!
Benjamin Ingrosso och hans team var så stylish i sina vita framtidsoutfits. Jag bara älskar designern som gjort kläderna så mycket att att jag glömde fråga vem det var!
Dax att förbereda sin ”walk” på den långa blåa mattan. Journalister på båda sidorna och flera större TV-kanaler inväntade oss.
På mattan mötte jag ett välkänt ansikte: Alvaro Estrella som var med i samma deltävling som jag 2014 och är involverad i årets norska bidraget med Alexander Rybak.

 

Sara Chmiel (körsångerska), Mahan Moin, Alexander Rybak, Gromee , Christian Rabb

Vi gjorde så många intervjuer vi hann och efter cirka två timmar tog den långa mattan slut och en stor fest väntade.
Jag har sällan gått så långt i sträck i jättehöga klackar. Fatima Lopes skor var visserligen bekväma för att vara 12 cm, men alla som gått i klackar vet att det inte är dans på rosor.
Servitörer bjöd på små torra hamburgare men den jätte goda champinjonrisotton var det som gick bäst hem.
Jag gick förbi Christer Björkman-bordet och min blick fångades av en vacker gudinna iklädd vitt som var Sanna Nielsen, som stod bredvid en annan herre och Edward af Sillén.

 

Will Pharell med Lukas Meijer, Christian Rabb, Mahan Moin & Katarzyna Deren (vår andra körtjej)

Jag älskar komedifilmer och att plötsligt se en komedigud i mitt synfält var bara det var skrattframkallande. Will Pharrell! Vad gör han här?
Han svarade på frågan: “You never know …”
När jag blir trött känner jag alla smärtor i kroppen. Mina fötter skrek åt mig och jag skrek tillbaka: Ja, ja, håll ut, vi ska hem!
Väl hemma var det bara att kasta av sig dagens outfit och prata mig till sömns med min Christian.

Godnatt!

Mahan Moin, Christian Rabb, Lukas Meijer, Benjamin Ingrosso, Gromee
Mahan Moin
Mahan Moin tävlade i Melodifestivalen på Malmö Arena 2014, skrev damkronornas kampsång 2015 och skrev och framförde invigningssången till MAX IV i Lund 2016.

I år har hon varit med om att skriva Polens bidrag i Eurovision Song Contest.

Nu befinner hon sig i Lissabon och tidningens läsare får följa hennes upplevelser i den här dagboken.

Kategorier

×