Fullt schema!

Dag 6.

Idag lördag var det dags för repetition två. Som vanligt snabbsmink och klä om för att springa in i hissen och hoppas på att hissen inte stannar på alla andra 10 våningar under mig …
In i bussen, man blir ganska van vid poliseskort numera 🙂

Eftersom vi skulle sjunga Light me up akustiskt på presskonferensen så repeterade vi sången några gånger i bussen, där jag överraskade gänget med fair-trade, närproducerad munflöjt! Jag spelade hooken i låten med munnen och det blev en succé!

Väl framme, med solen hetare än dagen innan, får man gå igenom säkerhetsavdelningen precis som på flygplatser och sedan in i arenan. I ”the bubble-room” spelades de andras repetitioner. Thomas G:son berättade att deras repetition flyttades bakåt en hel timme! Orka gå upp en timme tidigare än du hade planerat!

Repetitionen gick mycket bättre denna gång och även där fick vi många applåder och smällar i ryggen, som jag antar betyder ”bra jobbat!”.

Jag älskar att stå på en sådan stor scen. Då och då mindes jag 2014 då jag stod på Malmö Arena och såg över de tomma stolarna som skulle fyllas med 10 000 glada fans. Det är svårt att undgå att känna denna känsla när det är i princip samma människor som jobbar på golvet, bakom scenen.

Till höger: i väntan på presskonferens

Dags för presskonferens.
Allt gick som smort, även min egendesignade flöjt. Jag, Christian Rabb och Lukas Meijer var ganska slut efter 10-11 intervjuer, då Gromee var på andra ärenden.

I kväll var det dags att spela på ”the Israel party”. Många fans fanns där. Mycket kul när det kommer folk fram till mig och sjunger ”get up get up get up, pasho Pasho o e e, Aleo!!” Och så vill de ha en autograf och en puss och kram. Det värmer verkligen.

När vi gick upp var det smockfullt och vi körde på som vanligt och publiken sjöng ”Light me up … oh oh oh” …

Alla var supertrötta, dock hade jag spring i benen och magen sjöng opera, tillbaka till hotellet och snabbt in på Tele-Pizza och beställa en hamburgare som smakfullt avnjöts i lobbyn med vår ”head Of delegation” Mateusz Grzesinski och vår filmare Shihoo.

Efter en lång stund i sängen var jag i drömmarnas dal.

Till vänster: Efter giget på den israeliska festen. Till höger: Gromee och Mahan utanför ”viewing room”.
Mahan Moin
Mahan Moin tävlade i Melodifestivalen på Malmö Arena 2014, skrev damkronornas kampsång 2015 och skrev och framförde invigningssången till MAX IV i Lund 2016.

I år har hon varit med om att skriva Polens bidrag i Eurovision Song Contest.

Nu befinner hon sig i Lissabon och tidningens läsare får följa hennes upplevelser i den här dagboken.

Kategorier