Deckarlucka 20: ”En liten lyckoupplevelse”

Deckarlucka 20
Kallbrand av Cilla och Rolf Börjlind
En ny deckare av Cilla och Rolf Börjlind är alltid en liten lyckoupplevelse. Så även denna gång när Tom Stilton inledningsvis befinner sig på ett yogaretreat i Thailand för att hantera att han tagit livet av en person och Olivia hamnar i en komplicerad utredning när en åklagare och hennes familj sprängs i luften av en bilbomb. Intrigen snurras till ytterligare ett par varv när Tom åker i väg på uppdrag i Thailands mörkaste delar och Olivia möter en mordanklagad man som hon får en speciell kontakt med.
Kallbrand handlar i grund och botten om de vidrigaste brott man kan tänka sig men är på ett befriande sätt skriven med någon slags glimt i ögat och bjuder på ett för genren ganska ovanligt slut. Mer säger jag inte – resten får ni läsa er till.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: Kniv av Jo Nesbö.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Tyska tv-serien Babylon Berlin, Lukas Moodyssons Gösta och andra säsongen av Big Little Lies.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Nästa semesteromgång. Att plocka blåbär och svamp.