Deckarlucka 19 ”Ett värdigt avslut”

Deckarlucka 19
Vild eld av Ann Cleeves
I
 och med Vild eld är Ann Cleeves framme vid sin sista Shetlandsbok och vi är garanterat många som kommer att sakna mordgåtorna på denna vackra, omväxlande ö. Och Jimmy Perez och de andra förstås. Denna gång handlar det om en barnflicka som hittas hängd på en gård i det lilla (fiktiva) samhället Deltaness på öns västra sida. Cleeves sätter fokus på utsatta, övergivna och olyssnade barn samtidigt som många trådar i hela serien knyts ihop. Kanske inte den bästa Shetlandsboken men definitivt ett värdigt avslut.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 53 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Quaker av Liam McIlvanney.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott med nya expertpanelen. True Detective, säsong 3.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Våren. Nästa resa.