Slaughter på svenska igen

slaughter1Pretty Girls heter Karin Slaughters kommande deckare. Planerad utgivning är september i år. I Sverige är vi inte bortskämda med översättningar av suveräna Slaughters böcker men nu kan vi glädjas åt att den här kommer även på svenska i september. Det är Harper Collins Publishers som i dag avslöjar att de nu skrivit ett världsomspännande publiceringsavtal med Slaughter. Fyra av hennes böcker kommer att ges ut på engelska och på mer än ett dussin andra språk. Bland de språken finns svenska och även norska, finska och danska.
– Jag är verkligen glad över att ha tecknat detta avtal med Harper Collins globalt, säger Karin Slaughter i ett pressmeddelande från Harper Collins. Detta är en unik möjlighet för global publicering på en helt ny nivå, och jag ser fram emot att arbeta med mitt nya förlag på alla marknader.
Titeln för Pretty Girls blir De vackraste på svenska.

Läs mer om boken här. Och har ni lust kan ni läsa min intervju med Karin Slaughter från 2011 här.

Foto av Karin Slaughter: Alison Rosa

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Hunting Party avLucy Foley.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott. Nya avsnitt av tyska Netflix-serien Dark.
Ser fram emot:Snö och riktig vinter. Deckarsamtal på Akademinbokhandeln 5/12. Alltid en riktigt bra bok eller film. Julledigheten.