Deckarlucka 11

valEn skotsk deckare av absolut högsta klass hittar vi i lucka 11.

The distant echo av Val McDermid:
Årets Val McDermid, Flyktpunkten, var lite av en besvikelse. Men det är inte ofta denna suveräna, brittiska författare sviker sina läsares förväntningar. På M i min bokhylla fyller hon snart en hel hylla själv och där hittar jag till exempel fristående The Distant echo som det faktiskt var länge sedan jag läste om. Det är nog dags igen snart.
Huvudpersoner är fyra män som när de var studenter hittade en en kvinna våldtagen och mördad och blev misstänkta för att vara inblandade. Ingen blir dock fälld men tjugo år senare tas fallet upp på nytt. Klassisk intrig som McDermid bara gör så där riktigt, riktigt bra.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Hunting Party avLucy Foley.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott. Nya avsnitt av tyska Netflix-serien Dark.
Ser fram emot:Snö och riktig vinter. Deckarsamtal på Akademinbokhandeln 5/12. Alltid en riktigt bra bok eller film. Julledigheten.