Glad överraskning

marklundJag hade helt glömt att det är dags för en ny Liza Marklund i höst. Lyckliga gatan dök därför upp som en riktigt glad överraskning i fredags. Trots skiftande kvalitet i Marklunds vid det här laget tio böcker långa serien inleder jag alltid läsningen med goda förhoppningar och glädjen över att träffa en gammal, god vän igen. Vi får se om känslan står sig när jag kommit en bit längre i den här historien om en misshandlad politiker och hans spårlöst försvunna fru.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Hunting Party avLucy Foley.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott. Nya avsnitt av tyska Netflix-serien Dark.
Ser fram emot:Snö och riktig vinter. Deckarsamtal på Akademinbokhandeln 5/12. Alltid en riktigt bra bok eller film. Julledigheten.