Bäckström is back

Kriminalkommissarie Evert Bäckström är tillbaka. Än så länge är jag bara 40 sidor in i G W Perssons nya kriminalroman Den sanna historien om Pinocchios näsa men att Evert Bäckström är sig helt lik har jag kunnat konstatera. Smygsupande, sexistisk, arbetsskygg och i sina egna ögon en en vacker, genomklok och lagom tjock man i bästa Karlsson på taket stuk. Och i skuggan av detta antyder dessutom vanvårdade kaniner, pensionärer och misshandel med en konstkatalog som tillhygge en riktigt udda och spännande historia. Lovande alltså.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Hunting Party avLucy Foley.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott. Nya avsnitt av tyska Netflix-serien Dark.
Ser fram emot:Snö och riktig vinter. Deckarsamtal på Akademinbokhandeln 5/12. Alltid en riktigt bra bok eller film. Julledigheten.