Brittiskt Brottet

Som en brittisk Brottet är deckarserien Broadchurch i Tv 4. Här finns omsorg om detaljer och om personer och ett tempo som tillåter utvikningar och villospår och ger tittarna möjlighet att själva spekulera och fundera. Tre avsnitt återstår – nästa kommer på torsdag – och jag kommer att sitta som klistrad. Minst lika bra, men inte riktigt en renodlad deckare, är Jane Campions Top of the lake. Så vacker, så utflippat, så eget att man bara inte kan annat än fast. Bra början på tv-hösten med andra ord.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Hunting Party avLucy Foley.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott. Nya avsnitt av tyska Netflix-serien Dark.
Ser fram emot:Snö och riktig vinter. Deckarsamtal på Akademinbokhandeln 5/12. Alltid en riktigt bra bok eller film. Julledigheten.