Rowling och fotogenlampan

fotogenJust nu läser jag Robert Galbraiths, alias J. K. Rowling, The Cuckoos Calling i fotogenlampans sken på kvällarna i mitt lilla sommartorp. Perfekt belysning för denna bok som andas gammaldags, skarpsinnig, eftertänksam och på sätt och vis tidlös deckare så här långt. Och visst känner man igen Rowlings stil – i alla fall nu när jag vet att det är hon…
Här finns en härlig detaljrikedomen i miljöer och personbeskrivningar, en förtrollande berättarton och en historia man definitivt vill följa fram till det förhoppningsvis avslöjande slutet. Rekommenderas alltså så här långt. Med fotogenlampa helst.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Hunting Party avLucy Foley.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott. Nya avsnitt av tyska Netflix-serien Dark.
Ser fram emot:Snö och riktig vinter. Deckarsamtal på Akademinbokhandeln 5/12. Alltid en riktigt bra bok eller film. Julledigheten.