Rowling och fotogenlampan

fotogenJust nu läser jag Robert Galbraiths, alias J. K. Rowling, The Cuckoos Calling i fotogenlampans sken på kvällarna i mitt lilla sommartorp. Perfekt belysning för denna bok som andas gammaldags, skarpsinnig, eftertänksam och på sätt och vis tidlös deckare så här långt. Och visst känner man igen Rowlings stil – i alla fall nu när jag vet att det är hon…
Här finns en härlig detaljrikedomen i miljöer och personbeskrivningar, en förtrollande berättarton och en historia man definitivt vill följa fram till det förhoppningsvis avslöjande slutet. Rekommenderas alltså så här långt. Med fotogenlampa helst.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: Kniv av Jo Nesbö.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Tyska tv-serien Babylon Berlin, Lukas Moodyssons Gösta och andra säsongen av Big Little Lies.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Nästa semesteromgång. Att plocka blåbär och svamp.