En trippel Lang till

skuggaDet blir fler snyggutgåvor av gamla Maria Lang-deckare. I juli är det dags för ytterligare en trippel – En skugga blott, Tragedi på en lantkyrkogård samt Rosor, kyssar och döden. Här ser jag definitivt mest fram emot att läsa om En skugga blott från 1952 där riktigt mörka skuggor över makarna Bures äktenskap. Puck kommer nämligen hem för tidigt från en semesterresa och hittar en ung, vacker kvinna mördad i badkaret i hennes och Einars lägenhet. Einar hittar hon däremot inte alls. Spåren leder så småningom mot Humanistiska biblioteket och akademikerintriger.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 53 år
Bor: Lund
Läser just nu: The Quaker av Liam McIlvanney.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans brott med nya expertpanelen. True Detective, säsong 3.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Våren. Nästa resa.