Säg emot?

Upptäckte precis att tv4 ska börja visa filmatiseringarna av danska Elsebeth Egholms deckare om journalisten Dicte Svendsen (börjar 28/1). Kanske kan det bli bra men samtidigt börjar det kännas tröttsamt att allt som skrivs i deckarväg i bokform tvunget måste bli tv-serie eller film också.
Trots allt så är ändå de allra bästa tv-deckarna (med några få undantag) de som är skrivna direkt för tv. Jag säger bara Mordkommissionen, Brottet/The Killing, The Wire, I mördarens spår och nu senast Bletchley Circle. Någon som säger emot?

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: Kniv av Jo Nesbö.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Tyska tv-serien Babylon Berlin, Lukas Moodyssons Gösta och andra säsongen av Big Little Lies.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Nästa semesteromgång. Att plocka blåbär och svamp.