Lang avslutade tävlingen

En äkta svensk deckardrottning, Maria Lang, och hennes Tragedi på en lantkyrkogård fick avsluta min 24-dagar långa citattävling. Några av er har varit mycket flitiga med att svara och att svara rätt och kommer att belönas med en pocketdeckare när helgerna är över.

Passa nu på att njuta av julfriden och läs gärna en och annan deckare. Kanske någon av de tre som jag utsett till årets bästa kanske? Sedan finns det ju även annan skönlitteratur än deckare. Varför inte läsa någon av de böcker som våra litteraturskribenter utsett till årets bästa?
Själv ska jag läsa Anne Holst sprillans nya Död i skugga (Piratförlaget) som kommer ut i januari och så en ny dansk deckare – Henrik Bruns Lockfågel (Massolit förlag). Samt något helt annat – Nicole Krauss roman Det stora huset.
God jul!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: Kniv av Jo Nesbö.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Tyska tv-serien Babylon Berlin, Lukas Moodyssons Gösta och andra säsongen av Big Little Lies.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Nästa semesteromgång. Att plocka blåbär och svamp.