Att falla eller inte

Min snälla, deckartokiga granne knackade på med en riktig frestelse i dag. Elizabeth Georges nya, Believing the lie, hade hon precis läst ut och lånade nu ut till mig. 566 sidor nöjesläsning ligger alltså här och frestar mig. Att omslagstexten dessutom antyder att det är dags för Deborah och Simon St James att ta plats i historien igen gör det hela än mer frestande.
Samtidigt ligger en nätt liten hög recensionsdeckare på mitt skrivbord (Jussi Adler-Olsson, Anna Jansson, Gianrico Carofiglio med flera). Och så råkade jag ju ta en sväng inom en liten bokhandel på väg hem från jobbet i torsdags och kom ut med Val McDermids senaste – The Retribution – i pocket. Ännu en frestelse där.
Att falla eller inte det är frågan?

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: Kniv av Jo Nesbö.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Tyska tv-serien Babylon Berlin, Lukas Moodyssons Gösta och andra säsongen av Big Little Lies.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Nästa semesteromgång. Att plocka blåbär och svamp.