Vad var det vi sa om Winter…

Åke Edwardson har inte övergett Erik Winter. I en intervju i Sveriges Radios P4 Jönköping sa han (enligt TT Spektra):
”Jag är alldeles för fäst vid Erik Winter för att bara släppa honom. Det kommer en ny bok, inte i år och inte nästa, men kanske 2013.”

Fast, det visste vi ju faktiskt redan. I alla fall jag och alla som läst intervjun som jag gjorde med Edwardson inför Bokens Dag i Malmö i höstas. Där sa han ungefär samma sak:
”Jag tror att jag någon gång kommer tillbaka till kriminalromanen. Jag kan inte hålla mig. Jag är ju ett fan av dramaturgin och dragningen ditåt är stark. Om fem år kanske. Eller fyra.  Och Winter? Let’s face it, han kommer att ringa mig och undra hur länge han ska sitta med armarna i kors. Jag har en skräckvision av att han sitter i ett mörkt kallt rum. Och så länge som vi känt varandra kan jag ju inte lämna honom där. Utan mig kan han inte jobba, inte träffa sin familj.”

Nu verkar ju planerna definitivt ha blivit mer mer konkreta. 2013 är det alltså dags att träffa Erik Winter igen. Det ser jag fram emot!

Läs hela min intervju med Åke Edwardson här.

Foto:Scanpix/Arkiv

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 54 år
Bor: Lund
Läser just nu: Kniv av Jo Nesbö.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Tyska tv-serien Babylon Berlin, Lukas Moodyssons Gösta och andra säsongen av Big Little Lies.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Nästa semesteromgång. Att plocka blåbär och svamp.