NU är 2017 över och Ett Nytt År väntar…….

Fyra och en halv timma kvar på det gamla året. Ute ligger gräsmattorna gröna och temperaturen står på 7.8 plusgrader. Det är inte någon vinterkänsla precis men vem vet….. den kommer kanske flerfaldigt. Vem minns inte nyåret 78/79? Så vill vi inte ha det i alla fall.

2017 blev trots en väldigt dålig start ett bra år – våren kom och vi närmade oss sommaren – som inte riktigt kom i gång – men det gjorde vår underhållning. Så nalkades hösten med lite solsken men mest regn – regn och åter regn.

22 december smög vi in julen på caféet med julmusik av Sten-Åke Brandt som återigen fick alla våra gäster att njuta i fulla drag.

Nu blir det stilla en månad eller två – sedan börjar allt om igen: årsmöten, planering av kommande sommarunderhållning etc etc.

Vi – Lena, Inger o Jenny – vill passa på att önska alla våra trogna gäster och alla underbara artister Ett Riktigt Gott slut &

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR

 

Påtvingad TYSTNAD

Äntligen äntligen har jag hunnit i fatt allt som inte blev skrivet under nästan 6 veckor pga datorhaveri. Då blir man väldigt betänksam över hur beroende man är av datorn. Åtminstone för mej som inte klarar att skriva många rader för hand innan det blir oläsligt. Alltså tornade alla papper och händelser upp på skrivbordet och när väl datorn återvände var det bara att börja om med en del saker som försvunnit under reparationen men nu…………………..

Först vill jag avsluta sommaren som aldrig kom. Lördagen 2 september var vår sista underhållningslördag för det här året och den blev mycket bra. Vädret var lagom för att folk både gick ut och promenerade till vår loppis samt att sätta sej ner och lyssna på musik hela dagen: Först ut Roffe som bara blir bättre o bättre, sedan var det Candy´s tur att spela upp och som alltid lika sprudlande glada och duktiga musiker. Dagen avslutades med Lill-Arnes som på något konstigt sätt får alla mörka moln på himlen att försvinna. Det såg faktiskt lite hotande ut på himlen när det var en halvtimma kvar men………………. Lill-Arnes skringrade molnen både på himlen och i folks sinnen.

Nu går vi mörkare tid och snart firar vi jul. Fredagen 22 december kommer vi att ha julmys på caféet med en special-julsmörgås, glögg o pepparkakor, Lussekatter och Jul-musik. Har inte fått svar ännu på vem det blir så jag spar det lite grann och återkommer en vecka eller två innan med en liten notis om vem som ska sprida julglädjen hos oss på caféet.

Till dess – njut av stundande tända ljus och lite foton från sommarens sista lördag

Ett Glatt Humör

Lördagen 26 augusti började molnigt men inget regn syntes till. Så småningom lyckades solen komma fram med jämna mellanrum och det var nästan vindstilla vilket det sällan är på vårt torg på Nydala.

Lördagens evenemang var Inge med kören ”Ett Glatt Humör” och det har de verkligen. Körledaren lyckas alltid med konststycket att få alla att sjunga med i välkända melodier. Cirka 75-80 gäster bänkade sej och njöt av ett behagligt klimat denna lördag.

Lördag 2 september är det FINAL: Nydala Kulturdag med start kl 10.30 med Roffe. Sedan följer Candy´s kl 11.30 till 12.30 och avslutning 12.45-13.45 med Lill-Arnes. Det blir även Loppis och lotterier så nu håller vi tummarna för vädret denna sista lördagsunderhållning.

Sorgligt men sant – Nu är sommaren över och det har varit en verkligt blandad sommar varvad med solsken, moln och hotande regnskurar. De säger på radion att en sådan ”dålig” sommar har vi inte haft på 155 år.Varmt VÄLKOMNA på lördag 2 september!!

Solen saknades

Lördagen 12 augusti blev ingen ”hit” – vädrets makter var inte på vår sida. Hoppfullt satte vi ut fyra bord för det blåste inte och det var inte kallt men………… det var mulet och man hade lovat småskurar då och då men vi tänkte att kanske vi klarar oss mellan skurarna men……

Bourbon Boy´s som jag brukar kalla för Sunny Boy´s började spela och då kom regnet. De få som satt sej vid borden flyttade raskt in under taket eller in på caféet men med dörren på vidgavel så hördes musiken bra i alla fall.

Den här sommaren har inte varit som andra somrar och vi märker att klimatet har förändrats tyvärr.

NU hoppas vi på solsken på lördag 19 augusti då det blir 2 x Candy´s. Egentligen skulle det varit Bennix från Trelleborg första passet och Candy´s andra passet men från Bennix har vi fått besked att inte kan spela på grund av sjukdom.

Alltså blir det två timmar med Candy´s så njut alla ni som älskar att lyssna och sjunga med till deras underbara musik.

Det är även LOPPIS denna lördag så håll alla tummar som går för att vi får ett OK väder.

Rekordpublik

Lördagen 5 augusti blev verkligen en kanonlördag – både solsken och enormt med publik. Tror inte vi haft så många människor som njutit av solskenet och underbar musik av först DINO`s och sedan Lill-Arnes.

Ewa i DINO`s lyckades verkligen att få hela publiken att sjunga med och det var många gamla slagdängor som avnjöts i skön sång av både Ewa o Dan. De är verkligen ett underbart par som sprider glädje till alla.

Efter DINO`s kom så Lill-Arnes som alltid drar publik plus alla sina fans så klart. Ett härligt ”gnabb” grabbarna emellan som lockade till många skratt.

Loppmarknaden kom igång kl tio och en del ting bytte ägare denna dag. Nyhet för året var Ros-Marie´s blomsterbuketter. Hon har börjat att binda buketter och hon lyckas väldigt bra så det blir nog fler blommor på hennes bord.

LÖRDAG 12 augusti är det dags för Bourbon Boy´s Gladjazz som vi ibland kallar för Sunny Boy´s för de brukar lyckas att locka fram solen så nu får vi hoppas att det händer på lördag igen: Solsken och massvis med folk. VÄLKOMNA

Äntligen lite sol på lördagsunderhållningen

Premiären 1 juli med Österlens Dragspelskör blev ju blöt men lördagen därpå var det åtminstone uppehåll och slutligen kom solen också. Candy´s drog som vanligt oerhört med folk och det är verkligen trevligt att höra dem musicera för de uppdaterar alltid sin musik med något nytt inslag.

Lördagen därpå var det dags för Lill-Arnes och även då lyste solen – det blev nästan en riktigt solig sommardag och även denna lördag med mycket folk. Uppskattningsvis var här ca 100-110 personer som lyssnade och njöt av Lill-Arnes musik.

I lördags var det så dags för Lasse Berggrensson (som egentligen skulle ha samspelat med Tommy Juth men Tommy var inte hemkommen från sin lilla minisemester). Dock klarade Lasse sej alldeles utmärkt som ensam artist att få gästerna att sjunga med i alla de många välkända låtarna som han spelade och – solsken ännu en lördag. Vad gäller antalet publik så var här drygt 100 personer även denna lördag.

På lördag så är det dags för Sten-Åke Brandt att hantera klaviaturet och bedåra damerna med sina sånger. Han är en mästare på att fånga allas öron och glädjen i hela hans gestalt när han spelar lyser vida omkring. Jag tror att om Sten-Åke fick så skulle han nog stå där och spela hela dagen om han fick. Nu håller vi tummarna att vädret också ska vara på vår sida denna lördag för vädret betyder ju så mycket när det handlar om underhållning utomhus.

FACEBOOK – nu har vi en sida på Facebook om ni vill ha mer information men ta rätt Café Nydala: det finns en med en bild av vår uteservering som ni inte ska gå in på för där han någon obehörig varit inne och lagt in sina bilder utan välj

Café Nydala med vår loggo Räksmörgåsen

Premiär med regnstänk

Så var det äntligen dags för premiären på vår sommarunderhållning och vår ständiga fråga blir nu varje lördag: HUR blir vädret?

Ja – som nog de flesta märkte så hängde regnet i luften denna lördag. Vi diskuterade lite fram o tillbaka om vi skulle ha underhållningen ute eller inne. Österlens dragspelskör skulle kunna sitta under tak men gästerna där ute vid borden var inte skyddade om det började regna mitt i underhållningen. Då skulle de springa iväg eller kanske in. Alltså beslutade vi oss för att hålla underhållningen inne på caféet denna lördag. Med lite om-möblering så lyckades vi få in de tolv medlemmarna i dragspelsklubben och en hel del gäster. Lite trångt om saligheten men det heter ju: finns det hjärterum så finns det ….. så sant som det är sagt. Alla verkade vara belåtna med arrangemanget: trevlig dragspelsmusik och våra goda lördagsmackor som vi döpt menyn till på underhållningslördagar: Lilla Lördagsmackan med räkor, lax, köttbullar eller skinka m mimosasallad för 25:-.

NÄSTA lördag 8 JULI är det dags för CANDY`s och veckan fram till dess kommer en ständig fråga: HUR blir vädret? Nu måste väl bara sol och värme komma snart så vi kan känna att nu är det sommar!!!

Sommaren på väg?

Maj månad och äntligen några dagar av sommarvärme och genast började man hoppas att kanske värmen o solen var på väg men ack vad vi bedrog oss. I dag lördag 20 maj var det på gränsen att vinterjackan kom fram igen men vi får inte förlora hoppet om att sommaren kommer.

Sedan jag bloggade senast har en del hänt. 21 april blev jag nominerad på Föreningsgalan som anordnades av Malmö Fritidsförvaltning o Malmö stad till Årets Eldsjäl och jag säga att jag faktiskt kände mej stolt över äran samt att vi äntligen satt Mötesplatsen Café Nydala på Malmökartan bland föreningar. En oförglömlig kväll.

Nu börjar vi så smått närma oss olika sommarevenemang och det första startar nu på onsdag 24 maj med Nydalatorgets dag kl 12-18. Denna dag firar 10 årsjubileum och vår Mötesplats Café Nydala firar 15-årsjubileum – vi startade denna förening 8 januari 2002. Vi kommer naturligtvis ha ett jubileumserbjudande denna dag som bara kostar 15 kr dagen till ära. Vi står för första delen av den svenska musiken och det är Bourbon Boy´s Gladjazz som startar kl 12.00-12.45. Där efter kommer Candy´s kl 13.00-13.45. Här tar Dj Zako över med inledning och Drum line med Allaktivitetshuset. Mer om hela programmet finner ni på min Facebook-sida.

1 juni öppnar vi upp även lördagar mellan kl 08.00-13.00 och 1 juli är det START för Sommarunderhållningen. Program finns att hämta på vårt café. Jag kommer naturligtvis att inför varje lördag gå ut med både här och på min Facebook vem som kommer varje lördag

NU håller vi alla tummar som finns för att lite sommarvärme och solsken ska infinna sej på Nydalatorgets dag – ONSDAG 24 maj kl 12-18. VARMT VÄLKOMNA

 

Äntligen på väg mot sommaren

April månad och nu börjar allt bli så där underbart skirt grönt. Körsbärsträden blommar liksom Forsytian som lyser i kapp med solen när den väl är framme.

Sommarens underhållning börjar ta form och vi startar underhållningen lördagen den 1 juli och sedan kör vi t o m lördagen 2 sept som avslutas med Nydala Kulturdag. Programmet kommer att ligga klart på vårt café onsdagen 24 maj då det är NYDALATORGETs dag som i år firar 10 år och vårt Café firar 15-årsjubileum. Vi kommer att ha ett jubileumserbjudande för 15:- men vad – det är hemligt ännu.

Fredagen 21 april var det stor Föreningsgala på Malmö Arena arrangerad av Malmö Stad och Malmö Fritidsförvaltning. Vi fanns där och det är med stolthet jag skriver att vi nu satt Mötesplatsen Café Nydala på Malmökartan. Undertecknad blev nominerad till Årets Eldsjäl. Vilken underbar känsla efter att drivit caféet i 15 år.

Fler detaljer om sommarprogrammet kommer i slutet av maj/början på juni. Här kommer en collagebild från Föreningsgalan som min älskade dotter gjort. Hon fick äran att följa med så vi fick en mor & dotter kväll tillsammans.

2017 – ”Stulen” glädje

2017 började inte alls bra för oss på vårt café. Nyårsdags morgon hade vi inbrott – sönderslagen glasdörr och vår kassa-apparat försvann. Precis som på samma sätt 26 juli förra året. Bara kassa-apparaten som dessutom var tom – inget annat. Dagen därpå hade tjuvarna varit inne igen! Denna gång antagligen för att leta efter den svarta lilla lådan som många har. När man inte hittade den så tog man ett kakfat med kanelsnäckor istället – inget annat den här gången heller.

Måndagen därpå – 9 januari – var det dags igen!!!! Sönderslagen dörr och glassplitter överallt. Nu fanns det ingen kassa-apparat men det finns LARM. Hoppas att tjuvarna blev varse detta. Vad stal man denna gången. Nu hade vi inget kakfat kvar så det fick bli plastpåsen som låg där med kanelsnäckor igen………………….

Varför var måndagen 9 januari så viktig för oss. JO – Vi skulle firat 15-årsjubileum denna dag men glädjen försvann totalt.

Nästan 14 år utan sådana här incidenter och så kom det tre stycken på åtta dagar. Men nu stundar det ljusare tider får vi hoppas – dagen har vänt och små vårtecken syns redan – åtminstone här på Nydala så låt oss glädjas åt det lilla och se framåt. Vi får se om vi gör något litet festligt längre fram för att fira att vi funnits här i 15 år nu.

Mötesplatsen Café Nydala
Mötesplatsen Café Nydala är beläget på Nydalatorget 1-3 i Malmö. Öppet måndag-fredag 07.15-14.00 på vinterhalvåret - Maj-september 07.15-15 samt lördagsöppet 1 juni-30 september 08.00-13.00. Sommarunderhållningen startar 1 juli 12-13. Vid dubbelunderhållning är tiderna 11.30-12.30 och 13-14

Kategorier

×