Spänning på olika sätt

Lite lugn och ro i ett seminarierum med norska deckarförfattaren Jörn Lier Horst och svenska Lars Kepler (Alexander och Alexandra Ahndoril) om ”Att bygga spänning” där alla tre, förutom författandet, i sitt intresse för att läsa spänning, se spänningsfilm.

När de sedan kommer till att skriva spänning menar Horst att de skriver ganska olika. Hans böcker bygger på inre spänning, menar han. Keplerböckerna handlar mycket om att läsaren ska känna empati med huvudpersonen, på inlevelse menar Alexandra Ahndoril. Och Alexander Ahndoril säger att spänningen sedan skapas genom att de sedan utsätter sina personer för ohyggliga situationer, mardrömsscenarion.

Och presens är thrillerns tempo får vi också lära oss.

Webbadmin
Välkommen till årets bokmässblogg!
På plats på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg finns Gunilla Wedding (kulturchef Skånska Dagbladet) och Pernilla Ekdahl (kultur- och nöjesredaktör Norra Skåne) för att ta er med in i mässvimlet.

Vi kommer att bjuda på sammanfattningar av spännande programpunkter och seminarier, författarmöten, litterära händelser, skvaller och mycket, mycket annat.