Snart slut på Bäckström. Eller?

  
tal om mycket publik … Värmen och trängseln är påtaglig framför Crime Scen när det är dags för polisprofessor Leif GW Persson. Jag känner mig smart som insåg detta och var här en halvtimme i förväg och faktiskt fick en sittplats. Kan man dö två gånger heter den nya boken (recension i Deckarspalten snart) och har den förskräcklige och populäre kriminalkommissarien Bäckström som huvudperson.

Persson börjar med att be om ursäkt för att han sitter ner och klappar på sin mage och säger att här ser ni orsaken:

– Det är som att bära på en 40-kilos ryggsäck.

Apropå nya boken säger han att det nog inte är hans bästa men att han bara ger ut böcker som han själv står ut med att läsa och att det hänt tre gånger att han inte velat ge ut det han skrivit. Han berättar också att han gör en väldig noggrann disposition först på kanske 20 sidor. Sedan kommer det som tar tid – att verbalisera, göra det till text. När boken är färdigskriven brukar han låta det ligga en vecka och sedan läsa för att se om det är något att ha. 

Sedan kommer en rejäl stund av beröm för dottern Malin Persson Giolitos nya bok Störst av allt. Den ska man hellre köpa än hans egen menar han.

Totalt tjugo minuter med många skratt men egentligen inte så mycket innehåll. Kanske kunde den stora publiken varit värda lite mer…

Dock ett litet avslöjande mot slutet – Persson ska skriva en till bok om Bäckström och då ta kål på honom. Och han ska göra det själv. Allvar eller inte är frågan? Att det ska bli en fortsättning på självbiografiska Gustavs grabb utlovas också.

Webbadmin
Välkommen till årets bokmässblogg!
På plats på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg finns Gunilla Wedding (kulturchef Skånska Dagbladet) och Pernilla Ekdahl (kultur- och nöjesredaktör Norra Skåne) för att ta er med in i mässvimlet.

Vi kommer att bjuda på sammanfattningar av spännande programpunkter och seminarier, författarmöten, litterära händelser, skvaller och mycket, mycket annat.