Information om betalningssätt

 

Det finns många sätt att betala din prenumeration med förutom den traditionella pappersfakturan. Här följer information om de olika betalningssätten.

E-FAKTURA 

Att betala med e-faktura betyder att en digital faktura skickas till din internetbank, där den dyker upp under dina betalningar. Du kan granska specifikationen och sedan betala fakturan med ett klick. Du kan också ange att e-fakturor ska betalas med automatik på förfallodagen. Exakt hur det fungerar varierar från bank till bank. Behöver du hjälp med att hantera e-fakturan kan din banks kundtjänst hjälpa dig. 

Om du ansluter dig till e-faktura är det viktigt att du är uppmärksam på de fakturor som kommer till din internetbank eftersom vi inte aviserar dig på något annat sätt. Saknar vi en betalning kommer en påminnelse att skickas som pappers-faktura och det kan då tillkomma påminnelseavgift. 

Du ansluter dig till e-faktura så här: Logga in i din internetbank och sök upp betalningsmottagare ”Skånska Dagbladet AB”. Fyll i uppgifterna som efterfrågas inklusive ditt kundnummer. Du får besked från din bank när anmälan är klar. Till dess ska du betala de fakturor som kommer med posten. 

 

PDF-FAKTURA 

Pdf-faktura är en exakt kopia av pappersfakturan men skickas istället till din e-post. Det är ett perfekt alternativ om man vill ha fakturan men slippa onödiga papper och transporter. Betalningen gör du sedan som vanligt, tex genom att scanna eller fylla i ett betalningsuppdrag med bankgiro, belopp och OCR-nummer som finns på fakturan.

Om du ansluter dig till pdf-faktura är det viktigt att du är uppmärksam på de fakturor som kommer till din e-post. Du måste också se till att vi alltid har aktuella uppgifter för att kunna e-posta fakturan till dig. Saknar vi en betalning kommer en påminnelse som pappersfaktura och det kan då tillkomma påminnelseavgift. 

Kontakta kundtjänst för att ansluta dig till pdf-faktura och för att ändra e-post som fakturan skickas till.  

 

KREDITKORT

Att betala med kreditkort är snabbt, säkert och praktiskt och är ditt kort anslutet till något medlemsprogram tjänar du också poäng där! Hos oss kan du betala med kredit- och betalkort från Visa, Mastercard och American Express.

Du kan beställa en prenumeration med kortbetalning på våra webbsidor. Vill du betala en befintlig prenumeration med kort kontaktar du kundtjänst.

Du anger det betal- eller kreditkort som du vill att dina framtida betalningar ska dras ifrån. Din prenumeration förnyas med automatik och ditt kort debiteras cirka en vecka innan den nya perioden påbörjas. All korthantering sker genom vår PCI-certifierade säkerhetspartner NETS. 

När du betalar med kreditkort är det viktigt att den e-post du har registrerad hos oss alltid är aktuell, eftersom det är där vi skickar information om din prenumeration och betalningar.  Du måste också se till att vi har aktuella kortuppgifter, tex vid bankbyte eller när kortet förnyas. På Mina sidor kan du ändra e-post och registrera kortuppgifter som lagras hos NETS. Om en betalning misslyckas kommer din prenumeration att avbrytas och ett slutkrav på ev. obetald prenumerationsperiod skickas ut. Det kan då tillkomma kravavgift. 

 

AUTOGIRO 

Att betala via autogiro betyder att räkningarna betalas automatiskt från ditt konto på förfallodagen utan att du gör något. 

Du behöver lämna ett medgivande så att vi får lov att dra pengar från ditt konto. Det gör du i din internetbank*). I bankens avdelning för autogirobetalningar lägger du till en ny mottagare. Du söker fram oss på namnet 

”AB Skånska Dagbladet” eller vårt bankgiro ”260-0088” 

När allt är klart med medgivandet kommer vi att automatiskt börja dra betalningar från ditt konto. Till dess ska du betala de fakturor som kommer med posten.

Om du ansluter dig till autogiro är det viktigt att du alltid ser till att det finns tillräckligt med pengar på kontot på förfallodagen. Vi aviserar inte varje enskild betalning eftersom priset är överenskommet i förväg. Allmänna prisjusteringar aviseras på vår hemsida, i inforutan på sidan 2 i tidningen och/eller i brev.

Skulle en betalning misslyckas görs ytterligare försök i närheten av förfallodagen. Misslyckas alla försök kan betalningen komma att hänskjutas till nästa månad. Prenumerationen kan också komma att dras in. En slutfaktura på papper skickas då ut för obetald prenumerationstid och en krav-avgift kan tillkomma.

*) Om du inte har någon internetbank men ändå vill betala med autogiro kan du kontakta kundtjänst för att få en medgivandeblankett på papper att fylla i.

 

FRÅGOR?

Kontakta kundtjänst på kundtjanst@skd.se eller 0774-410041