Julklappstips: Lucka 24

Kanske i sista stund för att vara ett julklappstips, men det är å andra sidan varken ovanligt att vara ute i sista stund eller att fira lite jul även efter den 24. För egen del firar jag ovanligt långt borta, och tänkte därför påminna om en bok som jag skrev om här.

För den som inte orkar klicka kan jag berätta att jag skrev så här om Strandstaden av Karin Cyrén (Alfabeta): Farten, fantasin och frustrationen när fantasivärlden får sitt eget liv tilltalar femåringen som vill bygga världar och känner igen de stora känslor som kan uppstå när något rasar eller inte blir som det var tänkt. För hur ska en dag på stranden räcka till allt som behöver byggas och alla behov som ska tillgodoses i en stad befolkad av moderna om än mycket små människor?

Så från en förhoppningsvis varm strand (ja, jag skriver detta i förväg) någonstans rätt långt från Skåne önskar jag er nu en riktigt riktigt GOD JUL! Hoppas det ligger många platta paket under granen!

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.