Snart dags för marathon

Tove Jansson Tupakoiva tytt¨ (omakuva) / R¨kande flicka (sj¦lvportr¦tt), 1940 Photo: Jari Kuusenaho, Tampereen taidemuseo / Tammerfors konstmuseumNej, jag ska inte springa. Jag är tillräckligt nöjd med att jag inlett jobbveckan (den första efter semestern) med att stå vid skrivbordet. Däremot laddar jag för Tovemarathon på lördag. Det är Bokbabbel som tagit täten, och ni kan räkna med mumintroll och hemuler både här på min blogg, i massa andra bloggar och så klart i Skånskan.se och Skånska Dagbladet i pappersform.

Vilken är din muminfavorit?

 

 

Illustration: Pressbild Tove 100 år © Moomin CharactersTM

Eva Emmelin
Eva Emmelin skriver regelbundet om barnlitteratur på tidningens kultursida. Hon jobbar som pressekreterare på IM.

Den som snabbt vill få tips på bra böcker kan hitta alla inlägg i kategorin "Lilla bokhyllan rekommenderar" här.

Här hittar du listan över barnböcker med etnisk mångfald.

Ålder: 37 år
Bor: Malmö
Familj: Make samt två barn, födda 2009 och 2011.